Forebygge idrætsskader som frivillige trænere
3598
post-template-default,single,single-post,postid-3598,single-format-standard,eltd-core-1.0,eltd-boxed,minnesota-ver-1.0,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-top,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-animate-height,eltd-dark-header,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Blog

Forebygge idrætsskader

“Frivillighed er en stopklods

Idræt i Danmark foregår meget ofte på frivillig basis. En træner skal i det daglige arbejde med udøverne kunne jonglere med pædagogik, psykologi og motiverende træning. Og det er ikke obligatorisk for trænere at have taget en uddannelse.

– Man kanforebyggelse_af_skader_og_sygdomme_i_muskler_og_led_omslag stille spørgsmålet, om der er nok, der tager uddannelsen. Men selvom det er frivilligt, fralægger det ikke foreningerne ansvaret for at forebygge skaderne, siger Nina Bundgaard.

Det er særligt i kontaktsport som fodbold og håndbold, at de alvorlige skader opstår. Piger har tre-fem gange større risiko for skader og øget dannelse af slidgigt.” Kilde:dr.dk (se linket forneden)

Er det noget du kender til ude i din forening ? Det er nok ikke helt utænkeligt. Hvorfor er det så vigtigt at forebygge fremfor at behandle ?

 

Det kan du læse meget mere om her

Har din forening brug for vejledning / foredrag eller kursus i forebyggelse eller indput om det at være på toppen som idrætsudøvere er der et godt tilbud til dig her. Skader-Nejtak

 

Jens Erik Jørgensen

Praktiserende fysioterapeut. MScPT. Godkendt Specialist i Muskuloskeletal Fysioterapi

Follow: