• +45 20 60 24 00
  • info@sofiendal-sundhedsteam.dk

Forebygge idrætsskader

Forebygge idrætsskader

“Frivillighed er en stopklods

Idræt i Danmark foregår meget ofte på frivillig basis. En træner skal i det daglige arbejde med udøverne kunne jonglere med pædagogik, psykologi og motiverende træning. Og det er ikke obligatorisk for trænere at have taget en uddannelse.

– Man kanforebyggelse_af_skader_og_sygdomme_i_muskler_og_led_omslag stille spørgsmålet, om der er nok, der tager uddannelsen. Men selvom det er frivilligt, fralægger det ikke foreningerne ansvaret for at forebygge skaderne, siger Nina Bundgaard.

Det er særligt i kontaktsport som fodbold og håndbold, at de alvorlige skader opstår. Piger har tre-fem gange større risiko for skader og øget dannelse af slidgigt.” Kilde:dr.dk (se linket forneden)

Er det noget du kender til ude i din forening ? Det er nok ikke helt utænkeligt. Hvorfor er det så vigtigt at forebygge fremfor at behandle ?

 

Det kan du læse meget mere om her

Har din forening brug for vejledning / foredrag eller kursus i forebyggelse eller indput om det at være på toppen som idrætsudøvere er der et godt tilbud til dig her. Skader-Nejtak

 

jeja26

Praktiserende fysioterapeut. MScPT. Godkendt Specialist i Muskuloskeletal Fysioterapi

%d bloggers like this: